Tie najchutnejšie obrátené rezne od mojej svokry z Bešeňovej: Vynikajúce mäsko v horčicovej omáčke!

Výborný recept, ktorý nám robí teta z Bešeňovej vždy, keď prídeme. Výborné, jemné a skutočne chutné mäsko, perfektné aj na slávnostný obed!

 

Potrebujeme:

700 g bravčového stehna nakrájaného na plátky – naklapená na tenko

3 vajcia

1 strúčik cesnaku – pretlačený

Strúhanka

Soľ, korenie

Olej

Na omáčku:

3 lyžice horčice

3 – 4 lyžice kečupu

2 strúčiky cesnaku – pretlačeného

2 lyžice oleja

3 lyžice masla

400 ml vývaru alebo vody

1 cibuľu

Postup:

Naklepané rezne si osolíme, okoreníme a obalíme najskôr v strúhanke a potom v rozšľahaných vajíčkach (do vajíčok vmiešame aj cesnak a štipku soli).

Hneď dáme na rozpálený olej a opražíme z oboch strán dozlatista.

Rezne preložíme do hlbšieho pekáča a posyppeme nadrobno nakrájanou cibuľkou.

V hrnci si roztopíme maslo, pridáme olej, rohorčicu, kečup a cesnak

Nakoniec všetko rpzmiešame vo vode alebo vývare a prisypeme aj vegetu – touto omáčku zalejeme mäsko a pekáč prikryjeme – pečieme pri teplote 220 stupňov 45 minút. Potom zložíme pokrievku a necháme ešte 10-15 minút zapiecť. Podávame so zemiakmi, ryžou alebo hranolkami.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like