Tento recept som našla v zápisníku mojej babičky a nedám na neho dopustiť. Chutí celej mojej rodine

Mám rada pečenie, v ktorom je trochu cesta a veľa náplne. Delikátny, jemný a napriek tomu, že obsahuje menej kalórií, nestratí na svojej úžasnej chuti.

Najchutnejší koláč, aký som kedy ochutnala, pripravila moja babička. Niet divu, že ho nazvala neviditeľným. Jeho tajomstvo sa ukrýva v jablkách, ktoré sú narezané na tenké plátky. Samozrejme, že v koláči je aj klasické cesto, ale iba v malom množstve, takže si to ani nevšimnete. Ak si vaša duša žiada pochutnať si na niečom rafinovanom, vieme ako na to …

ingrediencie

90ml mlieka
60g polohrubej múky
100g cukru
3 vajíčka
1 čajová lyžička prášku na pečenie
2 polievkové lyžice oleja
1 polievková lyžica koňaku
4 jablká
3 polievkové lyžice vlašských orechov
Príprava

Vyšľahajte 2 vajíčka s cukrom, aby vám vznikla pena. Pridajte múku, prášok do pečiva, olej, mlieko a koňak.

Narežte jablká na tenké plátky a vložte do vzniknutého cesta.

Vymastíme formu na pečenie maslom, vložte do nej cesto a pečte 30 minút pri teplote 200 stupňov.

Zmiešajte 1 vajíčko s cukrom a dvoma lyžicami rozpusteného masla. Vylejte na hotový koláč a na vrch pridajte orechy. Pečte ešte ďalších 15 minút.

To je vôňa! Teraz už viete, ako si upiecť lahodný jablkový koláč. Podľa chuti si môžete k jablkám pridať aj škoricu, štipku muškátového orieška alebo mletý zázvor. Koňak možno nahradiť aj iným aromatickým likérom napríklad griotkou.

You Might Also Like