Tento recept navždy zmení vaše predstavy o tom, ako robiť mleté ​​mäso! Stačí vám iba 25 minút!

Určite každý z nás robí z mletého mäsa doma karbonátky. Je to jednoduché jedlo a zároveň veľmi chutné. Čo ale takto skúsiť niečo nové? Niečo, čo je ešte oveľa chutnejšie a na celú prípravu vám bude stačiť pár minút. Vyzerá to pekne, vonia to pekne a ešte lepšie to chutí. Skúste teda tento recept.

Tento recept je známy vo Francúzsku, kde sa mleté ​​mäso robí s vajcom vo vnútri.

Ingrediencie:

  • 250 g mletého mäsa
    1 cibuľa
    1 plátok bieleho chleba alebo kukurice
    4 vajcia
    1 polievková lyžica rastlinného oleja
    čierne korenie, soľ podľa chuti
    čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

1. Nakrájame si cibuľu na maličké kúsky a smažíme na rastlinnom oleji.

2. Do misky vložte jedno vajíčko, osmaženú cibuľu, chlieb, soľ a korenie. Chieb trošku namočte do vody. Teraz všetko premiešajte a urobte z nich mäsové cesto rovnako, ako keď robíte fašírky.

3. V mletom mäse urobte lyžicou priehlbiny a do nich rozklepnite vajíčko. Nakrájame petržlenovú vňaťku a tou posypeme celé mäso s vajcom. Okoreníme, osolíme a pečieme v predhriatej rúry na 200 stupňov. Stačí 25 minút a máte hotovo.

4. Ten, kto nemusí tekutý žĺtok, môže nechať mäso v rúre o pár minút dlhšie.

Dobrú chuť!

 

You Might Also Like