TENTO recept na rýchlu tortu bez pečenia ešte určite nepoznáte! Je to tak jednoduché!

Nepečené koláče sú v lete ideálne riešenie! Vyskúšajte tento jemný a mäkučký dortík z čokoládovej zmesi. Stačí niekoľko ingrediencií, trochu trpezlivosti a máte ideálnu pochúťku. Vďaka ovociu a piškotam si tento dezert zamiluje každý!

Potrebujeme:

1 balenie piškót
80 g mliečnej čokolády
2 balenia čokoládového pudingu
2 poháre + 2 lyžičky studeného mlieka
180 ml šľahačkovej smotany
230 g mascarpone
1/4 pohára cukru
1 pohár čerstvých malín
čokoládové hoblinky pre dekoráciu

Príprava:

Smotanu necháme v izbovej teplote. Do formy s priemerom 23 cm ukladáme na dno a po stranách piškóty. Roztopíme čokoládu (v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli). Smotanu rozšľaháme až stuhne. V miske zmiešame 2 poháre mlieka a 2 balenia pudingu. Keď je krém hustý, pomaly pridáme čokoládu a potom pohár vyšľahanej smotany. Na piškóty uložíme menšie množstvo smotany, navrch hrubší vrstvu čokoládovej masy, potom piškóty a na ne zvyšnú vrstvu smotany. Cesto vložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny. Potom opatrne vyberieme z formy, ozdobíme čerstvými malinami a posypeme čokoládovými hoblinami.

Ak nemáte maliny, môžete pridať akékoľvek iné ovocie 🙂

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

ZDROJ: TRYITYOUMIGHTLIKEIT.WORDPRESS.COM

You Might Also Like