Tento recept na pizzu mam od talianského šéfkuchára. Stavím sa, že lepšiu ste určite ešte nejedli!

Italian restaurant chef pouring oil from old kettle onto pizza before baking in deep pan

Veľakrát ste pri jedení pizze rozmýšľali nad tým, že by ste si radi (ukuchtili) rovnakú pizzu aj u vás doma? Talianska kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac populárnejšou. Pizza, ako jedno z tradičných talianskych jedál vyniká svojou dokonalou kombináciou chutí, ktoré si podľa nášho receptu môžete pripraviť aj u vás doma.

Potrebujeme:

– 175 g múky
– 125 ml vody
– 1 čl kvasníc
– 1 pl olivového oleja
– soľ

1. Do teplej vody dáme kvasnice. Tie necháme rozpustiť a po chvíľke pridáme soľ a tretinu múky.

2. Necháme odstáť asi 15 minút.

3. Po tom, čo sa na povrchu začnú objavovať bubliny, pridáme zvyšnú múku, olej.

4. Následne vypracujeme hladké cesto., ktoré prikryjeme a dáme na teplé miesto.

5. Počkáme, kým sa jeho objem nezväčší.

6. Nakoniec nám už len ostáva cesto vyvaľkať do tvaru pizze, ozdobiť obľúbenými surovinami a dať zapiecť.

Prajeme dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like