Tento recept na pirohy s kefírom som zdelila po mojej babičke. Sú neuveriteľne jemné, nadýchané a chutia naozaj výborne!

Slovenská kuchyňa je ovplyvnená svojimi regiónmi. Pirohy sa pripravovali väčšinou v severných oblastiach, kde prevládali hlavne jedlá pastierskeho pôvodu. Táto receptúra je postavená na skúsenostiach mojej babičky.

 

Ingrediencie

  • 600 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 125 ml kefíru
  • 125 ml vody
  • 2 PL cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 2 ČL sušeného droždia

Postup

  1. Vyšľahajte si vajcia s cukrom.

  1. Pridajte do zmesi vodu, kefír, soľ a premiešajte.

  1. Zmiešajte si múku s droždím. Potom tieto sypké ingrediencie pridajte do kefírovej zmesi a premiešajte. Vzniknuté cesto by malo byť husté tak, aby v ňom stála lyžica.

  1. Premiestnite cesto na pracovnú dosku vysypanou múkou a mieste. Na to, aby bolo cesto ešte viac elastickejšie, nechajte ho odstáť 15 minút pod takouto miskou. Cesto je pripravené!

Výber plnky je len na vás – zemiaky, tvaroh, lekvár či iná. Môžete si ich pripraviť na pare alebo vo vode ako obyčajne. Výsledok bude vynikajúci v oboch prípadoch!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

 

zdroj: takprosto.cc

You Might Also Like