Tento recept na palacinky mám z jednej reštaurácie: Stačí pridať jednu TAJNÚ INGREDIENCIU a budú nadýchané a jemné ako obláčik.

Tieto palacinky sú skutočne vynikajúce. Stačí, keď vynecháte mlieko a stavíte na fintu, ktorú používajú aj šéfkuchári v tých lepších reštauráciách.

Čo budeme potrebovať:

  • 500 g kefíru
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 vajcia (rozdelené na bielky a žĺtky)
  • štipku soli
  • cukor podľa chuti
  • 1 lyžičku sódy
  • rastlinný olej

Postup:

  1. Bielky ušľaháme na sneh a žĺtky zmiešame s ostatnými prísadami.
  2. Nepreháňajte to s miešaním, stačí, aby sypké prísady nasali tekutinu a vznikla jednotná hmota – čím dlhšie miešate, tým viac bude lepok v múke tvrdnúť a palacinky budú zbytočne tuhšie.
  3. Nakoniec jemne vmiešame sneh a hneď smažíme.
  4. Panvica stačí len potrieť trochou oleja, nemusíte to preháňať.

Palacinky budú jedna báseň!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like