Tento recept mi prezradila moja suseda a vďaka nemu sa mi podarili tie najšťavnatejšie kuracie prsia! Tento recept nemá konkurenciu a u nás ho miluje jednoducho každý

Výborný nápad na obed, ktorý je sýty, šťavnatý a chutí skutočne skvele. Tento recept som mi prezradila moja susedka a pripravujem ho pravidelne. Neverila by som, aké jednoduché môže byť také chutné jedlo.

 

Budete potrebovať:

1 kuracie prsia

1 krajec chleba

2-3 PL olivového oleja

2 strúčiky cesnaku

1 mozzarellu

3-4 paradajky

soľ a korenie podľa chuti

15 g čerstvých špenátových listov

50 g parmezánu alebo tvrdého syra

Postup prípravy:

Kuracie prsia si opláchnite a v celosti ich položte na dosku. Do kuracích pŕs spravte zhruba 5-6 rezov vzdialených od seba približne 1cm. Mäso však neprekrojte celkom, inak by sa rozpadlo.

Paradajky a mozzarellu si nakrájajte na rovnaké plátky, prekrojte ich na polovicu. Polovičné plátky vložte spolu do každého zárezu. Prsia posypte soľou a korením a zalejte olivovým olejom.

Na krajec chleba nalejte trochu olivového oleja a rovnomerne potrite pretlačeným cesnakom. Naň potom poukladajte listy špenátu a tie dajte aj navrch mäsa. Na záver posypte chlieb aj mäso parmezánom a v zapekacej miske ich dajte piecť spoločne do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pečte približne 30 minút. Prajeme dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like