Tento fantastický recept na zapečený chlebíček som našla nedávno a od tej doby čo som ho vyskúšala, žiadnu inú slanú pochúťku nepripravujem

Rodinné oslavy, narodeniny, sviatky – na všetky tieto stretnutia vždy hľadáme recepty na slané pochúťky. Ja som nedávno našla tento na zapečený chlieb s cesnakom. Je to rýchly jednoduchý recept. Potešilo ma, že potrebujete len pár surovín, ktoré máte väčšinou vždy doma. Odkedy tento chlieb pečiem, moja rodina už nič iné nechce.

 

Čo budeme potrebovať?

  • 3 hlavy väčšieho cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
  • 1 chlieb biely alebo čierny – výber je len na vás
  • 1 hrnček nastrúhaného syra
  • 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • štipku soli na dochutenie

Postup

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je vybrať maslo z chladničky a nechať ho zmäknúť pri izbovej teplote. Následne si nechám nahriať rúru na 170 ° C.

Cesnak si očistíme a z vrchnej strany kúsok odrežeme tak, aby sme videli jednotlivé strúčiky.

Na plech si dáme alobal, ktorý potrieme olivovým olejom a poukladáme cesnak. Pečieme asi 50 minút pri 170 ° C. Cesnak nám pečením zmäkne a nadobudne úplne inú chuť ako keď je čerstvý.

Keď je cesnak upečený, necháme ho vychladnúť. Potom cesnak očistíme, nadrobno pokrájame a zmiešame ho s nastrúhaným syrom, maslom a petržlenovou vňaťou.

Ak potrebujete dochutiť, pridajte štipku soli

Chlieb si nakrájame na plátky a každý kus potrieme pripravenou zmesou.

Takto pripravený chlieb poukladáme na vymastený plech a necháme piecť 3-4 minúty pri teplote 240 ° C.

Keď už nechávate zapiecť chlieb a máte k dispozícii na svojej rúre funkciu gril, použite ju. Chlieb bude chutnejší a pekne sa prepečie.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like