Tento fantastický recept na zapečený chlebíček som našla nedávno a od tej doby čo som ho vyskúšala, žiadnu inú slanú pochúťku nepripravujem

Rodinné oslavy, narodeniny, sviatky – na všetky tieto stretnutia vždy hľadáme recepty na slané pochúťky. Ja som nedávno našla tento na zapečený chlieb s cesnakom. Je to rýchly jednoduchý recept. Potešilo ma, že potrebujete len pár surovín, ktoré máte väčšinou vždy doma. Odkedy tento chlieb pečiem, moja rodina už nič iné nechce.

Čo budeme potrebovať?

  • 3 hlavy väčšieho cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
  • 1 chlieb biely alebo čierny – výber je len na vás
  • 1 hrnček nastrúhaného syra
  • 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • štipku soli na dochutenie

Postup

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je vybrať maslo z chladničky a nechať ho zmäknúť pri izbovej teplote. Následne si nechám nahriať rúru na 170 ° C.

Cesnak si očistíme a z vrchnej strany kúsok odrežeme tak, aby sme videli jednotlivé strúčiky.

Na plech si dáme alobal, ktorý potrieme olivovým olejom a poukladáme cesnak. Pečieme asi 50 minút pri 170 ° C. Cesnak nám pečením zmäkne a nadobudne úplne inú chuť ako keď je čerstvý.

Keď je cesnak upečený, necháme ho vychladnúť. Potom cesnak očistíme, nadrobno pokrájame a zmiešame ho s nastrúhaným syrom, maslom a petržlenovou vňaťou.

Ak potrebujete dochutiť, pridajte štipku soli

Chlieb si nakrájame na plátky a každý kus potrieme pripravenou zmesou.

Takto pripravený chlieb poukladáme na vymastený plech a necháme piecť 3-4 minúty pri teplote 240 ° C.

Keď už nechávate zapiecť chlieb a máte k dispozícii na svojej rúre funkciu gril, použite ju. Chlieb bude chutnejší a pekne sa prepečie.

You Might Also Like