Tenké cesto, smotanovo čokoládová plnka, tenké cesto a na vrchu tmavá čokoláda. Výborná sladká dobrota. Mňam!

Budeme potrebovať:

Cesto:

3 ks – vajcia
250 g – práškový cukor
2 lyžice – kakao
70 ml – olej
30 ml – mlieko
350 g – polohrubá múka
1 bal. – prášok do pečiva

Krém:

700 ml – smotana na šľahanie
70 g – kr. cukor
150 g – tmavá čokoláda
1 lyžička – vanilkový extrakt
1 lyžica – rum

Vrch:

150 g – tmavá čokoláda
2 lyžice – olej

Postup:

1.

Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 25 x 30 cm, ktorý vyložíme papierom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

2.

Vajíčka vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao, olej, mlieko a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme cca 20 – 25 minút. Upečené cesto rozdelíme na polovicu.

3.

Smotanu, cukor, vanilku a rum vyšľaháme do tuhej šľahačky. Čokoládu nad parou rozpustíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme ju k vyšľahanej šľahačke a spojíme.

4.

Na jeden plát cesta navrstvíme krém, pekne uhladíme a položíme druhý plát cesta. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Citromhab

You Might Also Like