Ten najlepší recept na zavárané broskyne s karamelom a rumom podľa mojej babičky!

Karamel a rum je skvelá kombinácia, vyskúšajte ju pri zaváraní ovocia, napríklad práve broskýň.

Ingrediencie:

4 kg broskýň
1 kg krupicového cukru
1 sáčok pektogelu
2 dcl rumu
4 l vody

Postup:

1. Tak 750 g cukru nasypeme do väčšieho hrnca a na miernom ohni necháme skaramelizovať, akonáhle sa začne topiť miešame vareškou, k tekutému karamelu prilejeme vriacu vodu, pridáme zvyšok cukru a varíme ďalej, kým sa cukor nerozpustí
2. Do pohárov na dno každého nasypeme lyžičku pektogelu, 3 lyžice rumu a narovnáme olúpané a pokrájané broskyne
3. Obsah pohárov zalejeme vlažným karamelovým nálevom a zavárame 40 minút pri 80 ° C.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like