Ten najlepší nepečený smotanový dezert, pripravený za 5 minút

Sladké, chutné, rýchle a hlavne bez pečenia. Piškóty a kyslá smotana je nesmrteľná kombinácia, ktorá vždy poteší.

 

Budeme potrebovať:

45 ks – dlhé detské piškóty
1kg – kyslá smotana
250 g – kr. cukor
1 bal. – vanilkový cukor
600 g – ovocie podľa chuti
250 – 500 ml smotana na šľahanie (podľa chuti)

Postup:

1.

Kyslú smotanu zmiešame s kr. a vanilkovým cukrom.

2.

Pripravíme si formu. Na dno poukladáme piškóty, navrstvíme smotanu s cukrom, poukladáme trochu ovocia a postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny.

3.

Odložíme do chladničky stuhnúť. Najlepšie je pripraviť tento dezert večer a nechať odpočívať celú noc. Piškóty zmäknú a všetky chute sa dokonale prepoja.

4.

Na tanieri podávame s vyšľahanaou šľahačkou a ovocím.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like