Ten najlepší kurací rezeň s hubovo syrovou náplňou vo falošnom trojobale

Fantastická obmena klasického trojobalu. Namiesto strúhanky použijete na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky a netreba vám ani prílohu.

Respektíve ju môžete nahradiť osviežujúcim šalátikom alebo zeleninou zo záhrady. Vo vnútri mäska vynikajúca chuť húb a syra. Ak nemáte radi huby, môžete použiť rôzne suroviny, ktoré vám najviac chutia, napríklad syr Niva. Ten je výrazný a kto ho má rád, tak si určite pochutí.

 

POTREBUJEME:

400-500 g kuracieho mäska,
200-300 g húb, napríklad šampiňóny alebo dubáky,
100-150 g tvrdého syra,
1 jarnú cibuľu,
podľa chuti môžete pridať bylinky (kôpor, bazalka, tymián,…),
2-4 zemiaky,
1 vajíčko,
hladkú múku,
soľ a čierne korenie,
rastlinný olej na smaženie.

POSTUP:

1.
Huby umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji na panvici ju osmažíme do zlata. Pridáme huby a podusíme.

2.
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme ho k orestovanej cibuli s hubami. Premiešame, pridáme bylinky, osolíme a okoreníme a všetko spolu ešte raz poriadne premiešame.

3.
Kuracie prsia prekrojíme na polovicu a cez mikroténový sáčok každý kúsok vyklepeme. Do stredu uložíme plnku a zrolujeme alebo preložíme, podľa toho ako veľký kúsok sa vám podarilo naklepať. Ak sa vám zdá málo syra a byliniek, môžete ešte pridať.

4.
Každý naplnený kúsok mäsa obalíme v múke, v rozšľahanom vajíčku a následne ich obalíme v nastrúhaných zemiakoch. Zemiaky strúhame na hrubom strúhadle.

5.
Obalené mäsko smažíme na rozpálenom oleji na panvici z oboch strán do zlata. Pokiaľ chcete mať hrubší obal, rukami na panvici pridávajte zemiaky tak, aby držali na mäse.

6.
Vysmažené falošné karbonátky preložte na pekáč a dajte zapiecť do trúby na 200 stupňov cca 10-15 minút.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Lubimye-recepty

You Might Also Like