Ten najlepší čokoládový krém: Vhodný do koláčov, zákuskov a ako plnka do torty. Ak pridáte ovocie, môžete si na ňom pochutiť len tak

Varené čokoládové krémy sú lahôdkou sami osebe. Nielenže fantasticky chutia, ale hodia sa tak do zákuskov, koláčov a iných maškŕt ako aj samotné. Najradšej ich vyjedáme priamo z hrnca. Ako si pripraviť ten najlepší varený čokoládový krém? Jednoduchší recept ste ešte nevideli!

Budete potrebovať:

2 vajcia

2 PL polohrubej múky

1 PL kakaa

3 PL kryštálového cukru

2 dl mlieka

1 balíček vanilkového cukru

10 g masla

Postup prípravy:

Dve celé vajcia vymiešajte s dvoma lyžicami múky, lyžicou kakaa a troma lyžicami cukru. Toto všetko zalejte mliekom, prisypte vanilkový cukor a na miernom ohni pomaly priveďte do varu. Za stáleho miešania vám začne krém hustnúť. Akonáhle bude hustejší, odstráňte ho z ohňa a miešajte, kým sa neochladí. Potom pridajte kocku masla a zmes vymiešajte do hladka. Takto pripravený krém môžete vychladnutý dávať do koláčov a zákuskov. Ak chcete, aby bol krém viac čokoládový, pridajte do mlieka 50 g horkej čokolády. Bude fantastický. Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: civilhir.net

You Might Also Like