Tatárska omáčka, kečup, cesnak, strúhaný syr a super jedlo je na svete. Cesto sa pripravuje z jogurtu, je vláčne a nadýchané. Mňam!

Budeme potrebovať:

1 kg hladkej múky
1/2 l mlieka
5 dkg droždia (kocka)
1 bal. prášok do pečiva
2 lyžičky soli
300 g biely jogurt valašský
olej na vyprážanie

Na ozdobenie:

cesnak
tatarka
kečup
strúhaný syr

Postup:

1.

Do veľkej misy nasypeme múku, prášok do pečiva, soľ a premiešame.

2.

V druhej nádobe rozmiešame teplé mlieko s jogurtom a rozdrobeným droždím. Mlieko s jogurtom a droždím – kvások vylejeme do misy s múkou a vypracujeme cesto, ktoré je trochu tuhšie. Vypracované cesto bez nakysnutia premiestnime do veľkého mikroténového sáčku, ktorý predtým vo vnútri vymastíme olejom (aby sa cesto nelepilo). Cesto môžeme ešte v sáčku prepracovať. Uzavretý sáčok s cestom dáme do chladničky asi na dve hodiny vykysnúť.

3.

Nakysnuté cesto vyklopíme na naolejovanú pracovnú dosku a rozdelíme na približne 20 rovnako veľkých kúskov, ktoré necháme chvíľu nakysnúť. Na panvici rozohrejeme olej. Kúsky vykysnutého cesta rozťahujeme naolejovanýma rukami do tvarov langoša.

4.

Langoše smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán. Hotové langoše potierame s cesnakovou zmesou (cesnak rozotretý so soľou a olejom), posypeme nastrúhaným syrom, kečupom a tatarkou podľa chuti.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

You Might Also Like