Talianske cestoviny z jednej panvice. Vyčarujte so základnými surovinami luxusnú večeru, ktorá sa uvarí doslova sama!

Talianske cestoviny.To je jedlo, ktoré si bežne objednávame v reštauráciách. Pripraviť si ho však doma nie je vôbec náročné. Netreba hľadať žiadne tajné prísady, ani sa trápiť, či to dokážete tak dobre, ako šéfkuchár. Jasné, že dokážete.

Hovorí sa, že cestoviny boli pôvodne jedlom chudobných. Dnes sú na piedestálu aj v tej najšpičkovejšou gastronómii a spôsobov, ako ich pripraviť je nekonečne veľa. Dnes Vám ukážeme, ako pripraviť cestovinovú panvicu z tých najzákladnejších zložiek. Pamätajte, to najjednoduchšie býva často aj najlepšie.

Čo budete potrebovať

  • 300 g makarónov alebo kolienok
  • 500 ml vody
  • 2 paradajky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • 200 g tvrdého syra
  • olivový olej

Ako na to?

Cestoviny dajte variť do osolenej vriacej vody a pridajte trochu oleja. Kým sa cestoviny varia, nakrájajte si na kocky paradajky, cibuľu na drobno a cesnak pretlačte do rozohriatej panvice s olivovým olejom. Všetky čerstvé suroviny nechajte prejsť varom a osmažiť, aby sa spojili chute a uvoľnila sa vôňa.

Po uvarení cestoviny zlejeme a necháme odkvapkať. Polejte trochou olivového oleja a premiešajte. Potom cestoviny vysypte k zelenine. Poriadne posoľte a okoreňte a nechajte prejsť v omáčke z čerstvých paradajok, oleja a cibule s cesnakom. Vypnite sporák a nastrúhajte tvrdý syr a nechajte, nech sa na cestovinovej panvici roztopí a trochu stuhne.

Ak máte radi bylinky, pridajte do cestovín čerstvú bazalku, tymian, či rozmarín. Tzv. „Basic“ postup na prípravu cestovín si zamiluje každý. Je to ako keď ochutnáte originálnu pizzu Margherita. Na pizza ceste je len paradajkový základ a tvrdý syr. No žiadna pizza nechutí viac talianska, než táto. Prajeme dobrú chuť!

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like