Talianska čokoládová saláma bez masla a bez pečenia

Kto má rád čokoládu nech zbystrí. Máme tu vyskúšaný, taliansky recept na tento znamenitý čokoládový dezert. Veľké plus tohto receptu je to, že sa zaobíde bez masla či iného stuženého tuku. Nemusí sa navyše piecť a jeho príprava je veľmi jednoduchá. 🙂

Tento recept sme s nadšením vyskúšali. Keďže čokoládu máme veľmi radi, tak sa stretol s obrovským úspechom. Kto vyskúša, nebudú sklamaní. 🙂

ingrediencie

  • 150 g práškového cukru
  • 50 g kakaového prášku
  • 3 žĺtky
  • 100 g horkej čokolády
  • 20 ml mlieka
  • 250 g sušienok (napr. Maslové sušienky, BeBe keksy a i.)
  • 2 sladenej kávy (cca 60 ml)

(Pre deti alebo tehotné mamičky môžeme nahradiť Carom.)

  • 30 ml Marsala (môžete nahradiť napr. Griotkou, rumom a i.)
  • nasekané orechy na zdobenie (nie je povinné)

Postup

Krok 1 Začneme tím, že si na jemno nasekáme sušenky a čokoládu.

Krok 2 Do veľkej misy dáme žĺtky a cukor, ktoré miešame, kým nám nevznikne nadýchaná pena.

Krok 3 Teraz pridáme kakaový prášok a všetko opäť dôkladne premiešame.

Krok 4 V tomto kroku pridáme nasekané čokoládové lupienky spoločne s mliekom. Na prvý pohľad sa vám môže zdať, že je cesto príliš suché, nevešajte však hlavu, ďalší krok to vyrieši.

Krok 5 Teraz pridáme sušienky spoločne s osladenou kávou a Marsalou. Všetko dôkladne premiešame. Miešame, kým nám nevznikne celistvé, pevné cesto.

Krok 6 Teraz hmotu prenesieme na pergamenový papier s rozmermi 40cm x 40cm a vytvoríme tvar valčeka. Ten necháme zabalený v pergamenovom papieri.

 

Krok 7 Teraz dáme do chladničky a necháme tuhnúť po dobu minimálne 12 hodín. Pred podávaním môžeme roládu obaliť nasekanými lieskovými orieškami. Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like