Takúto pochúťku z cukety ste ešte nejedli! Recept na šťavnaté karbonátky

Cuketa má veľmi nízku energetickú hodnotu. Obsahuje totiž veľmi vysoké percento vody a vlákninu a len minimum sacharidov.

Preto je tento recept darom z nebies aj pre tých, ktorí chcú schudnúť.

V prípade, že držíte diétu si vyberte hovädzie, kuracie alebo morčacie mäso a miesto vyprážania na panvici pečte karbonátky v rúre.

Cuketa dodá karbonátkom lepšiu chuť, šťavnatosť a jemnosť.

Recept na šťavnaté karbonátky z cukety

Ingrediencie

  • 300-400g akéhokoľvek mletého mäsa
  • 1 cuketa strednej veľkosti
  • 2 vajíčka
  • 1-2 polievkové lyžice krupice
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • Múka alebo strúhanka
  • Korenie + korenie podľa vašej chuti
  • Olej na vyprážanie

Posup:

Umytú cuketu nastrúhajte na strúhadle na hrubšie kúsky. Zbavte sa aj jadierok a šupky.

K cukete pridajte mleté ​​mäso, vajíčka, krupicu, soľ, korenie a poriadne premiešajte. Nechajte odstáť asi 15 minút kým krupica nenasiakne šťavu.

S mokrými rukami tvarujte karbonátky, každý obaľte v múke alebo strúhanke a smažte na rozpálenom oleji do zlatista.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like