Takto sa pripravuje pravá „ Újházy „ slepačia polievka, podľa tradičného receptu!

Suroviny:

1 ks približne 1,5 kg sliepky

Soľ, čierne korenie

1/2 červená cibuľa

Polievková zelenina

Hríby

Zelený hrášok

 

Postup:

Asi 1,5 kg sliepku dobre umyjeme a rozrežeme na 8 častí a samozrejme počistíme aj vnútornosti. Nakrájanú sliepku zalejeme cca 2 L studenej vody a dáme variť. Ochutíme so soľou, čiernym korením ( v celosti ) a polkou cibule. Keď mäso do polky zmäkne tak pridáme umytú a očistenú zeleninu, ale nie nakrájanú ( mrkva, biely petržlen, zeler, ružičkový kel, kaleráb, hríby a zelený hrášok ). Keď je mäso už úplne mäkké, tak ešte necháme pár minút postáť a potom precedíme. Odmastíme.

Dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like