Tajný recept na to najlepšie kysnuté cesto. Buchty sú z neho ľahké, svieže a neuveriteľne mäkké! Chutia ako teraz vybraté z rúry

Podelíme sa s vami o recept, ktorý svojou chuťou a možno aj vzhľadom bude pripomínať lahodné šišky s vašou obľúbenou náplňou. Môžete si ich upiecť alebo usmažiť, pripraviť si ich na sladko alebo na slano. Medzi naše obľúbené patria čerešňové, špenátové či plnené dusenou kapustou.

Ingrediencie

  • 50g čerstvého droždia
  • 300ml mlieka
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 800g hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • 100ml rastlinného oleja
  • Trochu vlažnej vody (podľa potreby)
  • Štipka soli

Postup

Do teplého mlieka rozpustite droždie, pridajte cukor a 6 polievkových lyžíc múky. Všetko dôkladne premiešajte, prikryte a nechajte oddychovať na teplom mieste po dobu 30 minút.

Vajíčka s izbovou teplotou zmiešajte spolu so štipkou soli a postupne ich pridávajte do kvásku.

Pridajte múku, zalejte maslom a vytvorte si nelepivé cesto.

Pracovnú dosku potrite rastlinným maslom/olejom (nie múkou!), vyložte na ňu cesto, prikryte utierkou a nechajte 30 minút kysnúť. Počas tejto doby si môžete pripraviť plnku.

Cesto rozdeľte na malé porcie a vytvarujte z nich bochníčky (viď. obrázok). Nechajte odstáť ďalších 15 minút.

Ak sa rozhodnete, že budete buchty piecť, potrite ich žĺtkom alebo silným čajovým odvarom. V prípade smaženia, ich nemusíte potierať ničím, len ich zľahka pritlačte dlaňou ku doske.

Pečte v rúre 25 minút pri 180 stupňoch alebo vložte do dobre vyhriatej panvici s miernym množstvom oleja.

Nemusíte sa obávať, že ich čerstvosť sa s príchodom ďalšieho dňa vyparí. Po vybratí z chladničky boli rovnako nadýchané a vláčne ako v deň prípravy!

Vyskúšajte si aj vy tento úžasný recept a podeľte sa aj s ostatnými zdieľaním

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj: takprosto.cc

You Might Also Like