Syrové pagáče pripravené bez kysnutia už za 15 minút! Pripraviť ich zvládne každý a sú úžasne krehké, kypré a chutné.

Toto famózne syrové pečivo je úžasne krehké, kypré a chutné. Jeho dokonalosť tkvie aj v tom, že Vám stačí 6 ingrediencií a 2 kroky k tomu, aby ste si ho pripravili aj doma. Príprava poteší najmä tých, ktorí v kuchyni neradi trávia príliš času. Navyše sú pagáče bez kvasníc, teda bez kysnutia. Zaručene ich aj preto zvládne úplne každý. Ako skúsená gazdinka, aj úplný začiatočník.

INGREDIENCIE:


250 g masla
250 g syra feta
250 g hladkej múky
Žĺtok na potretie
Sezamové semienka na posýpka

POSTUP:


1) Všetky suroviny zmiešame v mise. Okrem sezamu a žĺtka, samozrejme. Poriadne premiešame a vypracujeme bochník cesta. Ten zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky chladiť zhruba na hodinu.

2) Po uplynutí potrebnej doby vytiahneme cesto z chladničky. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku zhruba 1cm.

3) Potom vykrajujeme napr. Pomocou hrnčeka, jednotlivé kolieska. Tie preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Potrieme žĺtkom a posypeme semienkami.

4) Pečieme podľa skúseností s rúrou.

Zdieľajte tento super recept na syrové pagáče s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež tiež pochutnajú!

You Might Also Like