Sušienkový nepečený dezert zatieni aj drahé a ťažké zákusky. Čokoládová poleva a jemný krem mu dodajú skvelú chuť

Ak si chcete pripraviť sladký zákusok ku káve, ale nie ste v kuchyni toľko skúsení, alebo proste len nemáte toľko času, tento recept je pre vás ideálna. Jedná sa o univerzálnu tortu so sušenkovým základom.

V spojení s jemným krémom a čokoládovou polevou uspokojí chute na sladké detí i dospelých a nemusíte sa báť ho priniesť ani na rodinné stretnutie, či oslavu. Tento recept si od vás bude každý žiadať.

zloženie

20-25 sušienok
1 balenie vanilkového pudingu (pokiaľ je to možné, bez varenia)
2 šálky studeného mlieka
1 šálka smotany
1 lyžička vanilkového extraktu (alebo vanilkový cukor)
1 lyžica cukru
1/2 čajovej lyžičky citrónovej kôry (voliteľne)
Pre polevu: 5 lyžíc čokolády (mliečna alebo horká)
4-5 lyžice smotany alebo mlieka
Veľkosť plechu: cca. 25 x 35 cm

Príprava:

Umiestnite sušienky na spod plechu v jednej vrstve. Pripravte si vanilkový puding. K nemu pridajte smotanu, cukor, vanilku a citrónovú kôru. Tento krém navrstvite na sušienky a nechajte vychladnúť v chladničke.

Polevu pripravíte tak, že rozpustíte čokoládu vo vodnom kúpeli a primiešate mlieko, alebo smotanu.

Nakoniec polevou polejte vršok torty a opäť nechajte stuhnúť v chladničke. Podávajte nakrájané!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like