Super diétny pudingový koláč: Konečne chutný dezert, ktorý môžu aj CUKROVKÁRI!

Výborný koláčik, ľahký a vynikajúci. Ak nemáte brezový cukor, nahraďte ho medom alebo trstinovým cukrom. Tento koláčik môžu aj cukrovkári, je však výborný pre každého, aj keď držíte diétu.

Potrebujeme:

Na puding:
315 ml – 1,5% mlieka
37 g vanilkového prášku (ideálne diabetický, ale môže byť aj obyčajný – keď nerobíte koláč pre cukrovkárov)
2 lyžice brezového cukru (xylitol)

Na cesto:
3 vajcia (stredná veľkosť „M“)
štipka soli
125 g brezového cukru (xylitolu)
100 g celozrnnej múky (môžete použiť aj špaldovú alebo najemno namleté ovsené vločky)
8 g prášku na pečenie
4 lyžice vody
2 lyžice holandského kakaového prášku

Ovocie:
Marhule, slivky, čerešne…

Na vrch:
2 lyžice brezového cukru (xylitol)

Postup:

Puding uvaríme obvyklým spôsobom a nechajte vychladiť. Ovocie umyjeme a nakrájame nadrobno, zavárané ovocie necháme dobre odkvapkať zo šťavy. Vajcia oddelíme na bielka a žĺtka. K bielkom pridáme soľ a ušľaháme tvrdú penu. Do žĺtok pridáme cukor a ušľaháme do peny. Pridáme múku, prášok do pečiva, vodu a kakaový prášok – dôkladne promíchejte.Premíchejteobě hmoty (ručne, zľahka) a navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie. Moja veľkosť plechu je 28 × 19 cm a 7 cm výška. Ovocie uložíme na cesto. Pečieme v rúre s teplotou 180 ° C. Doba pečenia závisí na rúry a cesto musíme skontrolovať špajlí. Keď je upečený, odstráňte papier na pečenie, položte ho na mriežku a nechajte vychladnúť. Na zdobenie opäť použite brezový cukor alebo kokos.

Želáme vám dobrú chuť!

Zdroj: cookpad

You Might Also Like