Strúhaný tvarohový koláčik. Tento zákusok je malý zázrak!

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

230 g polohrubej múky,
110 g masla,
1 ČL prášku do pečiva,
2 PL pr. cukru,
2 PL mlieka,
2 PL kakaa.

Na prípravu náplne budeme potrebovať:

500 g jemného tvarohu,
2 vajíčka,
150 g pr. cukru,
1 PL kukuričného škrobu,
1 PL vanilkového cukru,
1 PL citrónovej kôry.

POSTUP:

V miske si zmiešame prášok do pečiva s múkou. Pridáme kakao, maslo, cukor, mlieko a vyhnetieme do hladka. Z výsledného cesta vytvarujeme guľky, ktoré zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke po dobu cca jednej hodiny, aby bolo cesto pevné.

V druhej miske si zmiešame žĺtka, vanilkový cukor, pr. cukor, tvaroh, citrónovú kôru, škrob a vymiešame dohladka. V druhej miske si vyšľaháme bielka do tuhej peny a následne ich pomaly a jemne primiešame do vyšľahanej tvarohovej hmoty.

Cesto z chladničky vyberieme a na hrubom strúhadle ho nastrúhame do tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie. Nezabúdame na rovnomerné rozmiestnenie cesta na plechu. Nalejeme naň tvarohovú plnku a nastrúhame druhú, resp. vrchnú časť cesta.

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 175 stupňov cca 45-50 minút. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť.

Vychladnutý narežeme na rezy a podávame.
Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like