Strúhaný tvarohový koláč podla Romanky – jednoduchý recept, podľa ktorého sa podarí naozaj každému!

Budete potrebovať:

  • 400 gramov hladkej múky
  • 150 gramov práškového cukru
  • 250 gramov masla
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 žĺtok
  • 4 lyžice kakaa
  • 700 gramov tvarohu
  • 150 gramov práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 žĺtky
  • 4 bielky

Postup:

  • Ako prvé si vymiesime cesto. Spojíme si v jednej miske múku, cukor, maslo, kypriaci prášok, žĺtok a kakao. Vypracujeme hutné a pevnejšie cesto, ktoré rozdelíme na polovice, obalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na polhodinu do chladničky.
  • Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Najlepšie je použiť hrudkový tvaroh, vďaka ktorému koláčik chutí naozaj vynikajúco a je trochu pevnejší. Vymiešame si tvaroh, cukor, žĺtka a vanilkový cukor. Pre chuť môžeme pridať aj trochu citrónovej kôry. Mimo plnku si z bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý k tvarohu primiešame. Plnka tak bude vláčna a naozaj fajnová.

Zdieľajte tento skvelý recept na strúhaný tvarohový koláč so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

You Might Also Like