Stracciatella torta vo mne zachovala také spomienky, že si ju doma robíme vždy keď môžeme

PENTACON DIGITAL CAMERA

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

4 vajíčka,
5 PL kr. cukru,
200 g palmarinu alebo masla,
100 g tmavej čokolády,
2 kopcovité PL polohrubej múky,
pripravená vychladená káva na poliatie upečeného cesta.

Na prípravu plnky I. budeme potrebovať:

500 ml smotany na šľahanie,
250 g tmavej čokolády.

Na prípravu plnky II. budeme potrebovať:

500 ml smotany na šľahanie,
100 g nahrubo nastrúhanej mliečnej čokolády s orieškami.

POSTUP:

Vajíčka a cukor vymiešame mixérom do hustej peny, pridáme rozpustenú a vychladenú čokoládu a taktiež rozpustené a studené maslo alebo palmarin. Pridáme 2 kopcovité PL múky. Poriadne premiešame a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 30 minút.

Pripravíme si následne krém I. Do hrnca si nalejeme smotanu, nalámeme čokoládu a rozpustíme na ohni. Pozor, nesmie sa to variť. Keď máme čokoládu rozpustenú, odstavíme z ohňa a necháme vychladiť. Vychnutú hmotu mixérom vymixujeme až do chvíle, kým nedostaneme krémovú hustú hmotu.

Pripravíme si krém II. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme mixérom do hustej šľahačky. Rozdelíme si ju na polovicu. Do jednej polovice si pridáme nahrubo nastrúhanú mliečnu orieškovú čokoládu.

Môžeme vrstviť. Upečený korpus si pokvapkáme studenou kávou, navrstvíme čoko krém, následne krém s nastrúhanou čokoládou a vrch ozdobíme zvyšnou šľahačkou.

Nakrájame na rezy a podávame. Pred podávaním je dobre umiestniť tortu na 2 hodinky do chladničky – vtedy sa lepšie krája.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like