Šťavnaté kuracie prsia s cuketovými rezančekmi a parmezánom

Jednoduchý a elegantný recept na obľúbené cuketové rezance, tentoraz s kuraťom a parmezánom. Vďaka cukete už nebudete potrebovať žiadnu ďalšiu prílohu a zdravé jedlo tak máte na stole do 30 minút. Na konci článku navyše nájdete aj videorecept. 🙂

 

ingrediencie

  • Jedna cuketa
  • kuracie prsia
  • 2 lyžice masla
  • Soľ, jemne mleté ​​korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • smotana na varenie
  • 1 hrnček strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice jemne nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  1. Cuketu nakrájajte na tenké rezance. Kurča nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Rozpustite maslo v panvici na miernom ohni. Pridajte kura, soľ, korenie, cesnak a chvíľu osmažte.
  3. Pridajte smotanu, parmezán, petržlen a priveďte do varu.
    Miešajte tak dlho, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu svojho objemu. Až je kurča mäkké, odstavte z platne.
  4. Teraz prihoďte Cuketové rezance, všetko zľahka premiešajte a je hotovo. Nakoniec môžete posypať extra porciou parmezánu.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: www.buzzfeed.com

You Might Also Like