Šťavnatá mäsová roláda so syrom, kyslou smotanou a bylinkami! Pochutí si celá rodina!

Milujete chuť mäsových pokrmov? Potom Vám dnešný recept ide priamo do rany. Prepečená a šťavnatá roláda je bezkonkurenčne neodolateľná. Navyše jej príprava je viac, než jednoduchá. 

 

Uvidíte, že na Vašom stole bude často mať čestné miesto a členovia Vašej rodiny sa po nej budú môcť utĺcť.

Neváhajte a pripravte ju ešte dnes. Všetci si pochutnáte. Rozhodne!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 80 dkg kuracích pŕs
  • 20 dkg slaniny
  • 15 dkg strúhaného syra
  • soľ
  • korenie
  • petržlen na chuť
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 3 lyžice múky
  • 2 vajcia

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Mäso nakrájame na malé kocky. Osolíme, okoreníme, ochutíme a necháme odpočinúť. Kyslú smotanu zmiešame s vajcami, múkou, soľou, korením, petržlenovou vňaťou a 10 dkg strúhaného syra.
  2. Nakrájané mäso pridáme do zmesi. Formu na srnčí chrbát vystelieme slaninou tak, aby okraje prečnievali. Naplňte mäsovou zmesou. Prečnievajúce okraje dajte cez vrch mäsovej zmesi.
  3. V predhriatej rúre na 170 stupňov pečieme 40 minút. Nakoniec zasypeme syrom a dopečieme tak, aby sa roztavil.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like