Šťavnatá kuracia roláda plnená chrumkavou slaninou a zeleninou!

Po Vianociach prichádza každoročné prehliadanie sa v zrkadle a počítanie nabratých kíl po sviatkoch. S novým rokom sa potom naplnia posilňovne a každý sa snaží na sebe pracovať a zhadzovať práve tie prebytočné kilá.

Dôležitá je tiež strava, a preto je vhodné ju upraviť tak, aby bola bohatá najmä na bielkoviny a vlákninu . Skúste si pripraviť lahodnú kuraciu rolku plnenú tvarohom a zeleninou, ktorá tieto kritériá spĺňa.

Zloženie

  • 200 g tvarohu
  • 1 kg kuracích pŕs
  • 400 g slaniny
  • 2 nakladané uhorky
  • 1 bulharské korenie
  • 50 g byliniek (bazalka, kôpor, petržlen)
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 100 g rostlinného oleje

Príprava

Preveďte niekoľko malých rezov pozdĺž kuracích pŕs.

Naklepte ich paličkou na mäso cez plastový sáčok.

Nakrájajte slaninu a potom na ňu poukladajte kuracie mäso. Dochuťte soľou a korením.

 

Nakrájajte zeleninu a pomeľte tvaroh. Zmiešajte spolu do zmesi a navrstvite na mäso.

Starostlivo zrolujte do rolády a položte do plechu. Môžete obviazať niťou.

Do plechu nalejte trochu vody tak, aby bola roláda ponorená cca 1 cm. Pečte pri 200-220 stupňoch 30-40 minút.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: takprosto.cc

You Might Also Like