Starý recept našich babičiek – prastarý recept zo zemiakov, lepší ako zemiakové placky!

Starý recept našich babičiek – je jednoduché, ale skutočne výborné jedlo zo zemiakov a údeného mäska.

Potrebujeme:

1.5 kg zemiakov
150 ml oleja
400 g údeného mäsa – nakrájané na kocky
4 strúčiky cesnaku
150 ml mlieka
4 lyžice hladkej múky
soľ
korenie
majoránka
bravčová masť

Postup:

Zemiaky očistíme a do veľkej misy nahrubo nastrúhame. Pridáme mäso, cesnak (nakrájaný nadrobno, alebo prelisovaný), soľ a korenie. Premiešame a prípadne scedíme prebytočnú šťavu. Nakoniec do zmesi vmiešame múku a mlieko, premiešame a navrstvíme na plech vymazaný bravčovou masťou.

Použiť možno aj zapekaciu misku, z tej ale nebude mať z tejto dobroty tak chrumkavé dno. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 30 minút. Keď začína mať ružovú chrumkavú kôrku, teplotu stiahnite na 200 stupňov a pečieme ďalších asi 30 minút.

Po vybratí z rúry necháme 15 minút odležať a následne krájame. Podávame s kyslou kapustou alebo uhorkou.

Želáme vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento prastarý recept na zemiaky podľa našich babičiek aj so svojimi priateľmi. Určite si tiež radi pochutnajú!

You Might Also Like