Stále premýšľate čo zajtra na obed? Čo takto tento recept na šťavnaté kuracie rezne PEČENÉ V RÚRE!

Vyprážané mäsko je síce skvelá vec, no jeho príprava je pomerne náročná, špinavá a aj patrične „voňavá“. Ak práve nemáte chuť trápiť sa s prskajúcim olejom, jeho zápachom a aj s celým zašpineným sporákom, vyskúšajte mäso klasicky obaliť a piecť ho v rúre. Uvidíte, aké zdravé a chutné varianty mäsa sa dajú pripraviť bez zbytočnej špiny.

 

Budete potrebovať:

  • kuracie mäso (alebo ľubovoľný druh mäsa)
  • soľ
  • vajce
  • múku
  • strúhanku

Postup prípravy:

  • Mäso si štandardne nasoľte, obaľte v múke, vajíčku a strúhanke a naukladajte na pekáč vyložený papierom na pečenie a pomastený trochou oleja, aby sa strúhanka na papier nepripiekla.
  • Rúru si predhrejte na 210 stupňov a pečte najprv 10-15 minút. Potom teplotu znížte na 180 stupňov a pečte ešte asi 30-40 minút. Počas pečenia môžete mäso obracať, aby sa upiekla zlatistá kôrka z oboch strán. Mäso vyskúšajte vidličkou a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like