Špeciálny recept na rýchle langoše podľa mojej mamy – úžasne dlho vydržia čerstvé!

Úžasné langoše, roky odskúšané – recept, ku ktorému sa vždy vrátime. Jednoducho langoše mojej mamy.

Potrebujeme (cesto na 4-5 dní):

1 kg hladkej múky

2 vajcia

400 ml mlieka

250 g kyslej smotany

4 lyžičky soli

50 g droždia

1 kocka cukru

Na dochutenie:

kečup, cesnak, syr…

Postup:

Najlepšie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problém, keď je niekto veľmi hladný smažiť aj hneď ale odležané cesto je naozaj fantázia. Do vlažného mlieka s cukrom dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto. Dáme do väčšieho mikroténového sáčku a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam cesto takto vydrží aj týždeň (odporúčam tak max 5 dní). A pre tých ktorí nevydržia, cesto hneď smažia na rozpálenom tuku, stačí keď sa na jeden langoš odoberie cca hrsť cesta a smažíme spôsobom: prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, prípadne úplne bez pokrievky, ale dávame pozor, aby sa nám langoše nepripálili . Podávame obložené kečupom, syrom a potreté cesnakom.

Želáme vám dobrú chuť!

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

zdroj: zeny.osobnosti.cz

You Might Also Like