Smotanový koláč s tvarohom, pripravený bez múky a cukru! Zaručene zachutí každému, kto ho ochutná

Ak uprednostňujete dezerty bez múky, potom vás tento fantastický citrónový koláč veľmi poteší. Múku vôbec nebudete oplakávať. Už po prvom kúsku si ho zamilujete.

Týmto dezertom tak urobíte veľkú radosť prípadne i niekomu, kto trpí celiakiou. Podľa nášho receptu môžete postupovať jednoducho krok za krokom ešte dnes.

 

Ingrediencie:

500 g tvarohu

125 g masla

2 vajcia

jemne strúhaná kôra z jedného citróna

sladidlo podľa chuti

2 tégliky smotany

2 kelímky kyslej smotany

2 balíčky vanilkového pudingu

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si tortovú formu – vymastíme, vysypeme alebo ju vyložíme papierom na pečenie.

Tvaroh zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou, vajcami a maslom. Pridáme štipku soli a sladidlo podľa chuti. Všetko premiešame mixérom na krémovú hmotu a pridáme dve lyžice pudingového prášku. Znovu premiešame.

Kyslú smotanu zmiešame so sladidlom a zostávajúcim pudingom. Ak chcete, môžete pridať aj ďalšiu citrónovú kôru. Premiestnime do nachystanej formy a pečieme po dobu jednej hodiny, zakrytú papierom na pečenie. Keď korpus vychladne, potrieme ho krémom.

Ušľaháme si samotnú smotanu. Tú navrstvíme na krém. Tortu necháme niekoľko hodín vychladiť v chladničke.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like