Smotanovo-čokoládová torta s dokonalou bielkovou polevou!

Počasie vonku je v posledných dňoch všelijaké, a pretože už nevydržala ani snehová pokrývka , mnohí z nás by najradšej zostali celý deň v teple svojho domova. Je ideálne stráviť deň s knihou, či dobrým filmom

Ak si teda chcete urobiť také pekné popoludnie osamote, či s rodinou, určite si ho radi spríjemníte horúcim nápojom ako je čaj, káva, alebo horúca čokoláda. Pripravte si k tomu tento skvelý dezert.

zloženie cesta

  • 7 vajec
  • 7 polievkových lyžíc cukru
  • 7 polievkových lyžíc múky
  • 7 polievkových lyžíc mletých orechov
  • 1 vrecúško prášku na pečenie

zloženie krému

  • 3 žĺtky
  • 200 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 300 ml mlieka
  • 3 polievkové lyžice múky
  • 250 gramov masla

zloženie karamelu

  • 200 g cukru
  • 50 g masla

Poleva a zdobenie

  • 3 bielky
  • 200 g cukru
  • strouhaná čokoláda

Príprava

Pripravte cesto

Zmiešajte vajcia s cukrom a ušľahajte do peny. Vmiešajte múku, prášok do pečiva a orechy. Zmes dôkladne premiešajte, pokiaľ nebude hladká.

Nalejte cesto do plechu s rozmermi 25 x 35 cm. Ak je nádoba na pečenie malá, dostanete pomerne vysoké cesto, a teda celú tortu.

Pečte cesto približne 20 minút. Skontrolujte pomocou špáradla.

Po vychladnutí ho rozrežte vodorovne na dve rovnaké časti.

Pripravte krém

Zmiešajte žĺtok s cukrom a vanilínu, pridajte múku a postupne nalejte mlieko, nepretržite miešajte, aby sa nevytvorili žiadne hrudky. Krém vložte do malého hrnca a povarte za stáleho miešania, kým nezhustne. Odložte krém z ohňa a nechajte ho vychladnúť.

Vmiešajte maslo a dôkladne premiešajte do hladkej konzistencie.

Pripravte karamel

Na slabom ohni roztavte cukor za stáleho miešania a po odstránení z tepla vmiešajte maslo.

Nechajte karamel cca 5 minút vychladnúť a pomocou lyžice ho rozotrite na oba diely cesta.

Na prvý diel cesta navrstvite polovicu krému, potom prikryte druhým dielom cesta a naneste zvyšný krém.

Připravte polevu

Vo vodnom kúpeli zmiešajte bielky so štipkou soli a cukru až do hustej zmesi. Pokryte tortu rovnomernou vrstvou polevy na krém.

Nakoniec dozdobte strúhanou čokoládou.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: jemchyjinka.ru

You Might Also Like