Smotanové zemiaky Carbonara s mäsom, cibuľou a parmezánom! Príprava zaberie len 30 minút!

Špagety Carbonara iste každý pozná. Počuli ste už však o zemiakoch Carbonara? Ide o smotanové zemiaky s mäsom, cibuľou a parmezánom. Tento recept si zamilujete už len preto, že všetko navrstvíme do zapekacej misky a viac sa o zemiaky nestaráte.

Potom už si na tanieri vychutnáte jemné smotanové zemiaky, ktoré po Vás rodina bude vyžadovať často. 

INGREDIENCIE

  • 1 kg zemiakov
  • 150 g  morčacieho mäsa
  • 1 malá cibuľa
  • 300 ml smotany na varenie
  • 100 g parmezánu
  • 1 vajce
  • Soľ a korenie
  • Nasekaná petrželka
  • 2-3 plátky slaniny
  • maslo

POSTUP

  1. Predhrejte si rúru na 200 stupňov a prichystajte si zapekaciu misu. Zemiaky oškrabeme a vcelku ich uvaríme v osolenej vode. Dajte si pozor, aby ste ich nerozvarili.
  2. Po uvarení ich naskladajte do misky. Zmiešajte vajcia, smotanu, soľ a korenie.
  3. Cibuľu nakrájajte na drobno a na oleji v panvici smažte, než sklovita. K nej potom pridajte morčacie mäso. Slaninu opražte na inej panvici.
  4. Na zemiaky teraz dajte plátky masla. Potom pripravené zemiaky s maslom zalejte smotanovou omáčkou. Túto omáčku zasypeme cibuľou.
  5. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a dáme piecť na 30 minút. Pred koncom vytiahnite, zasypte parmezánom a nechajte ešte chvíľu dopiecť.

Zdieľajte tento super  recept na smotanové zemiaky Carbonara  aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

zdroj:  ketkes.com

You Might Also Like