Slaný kurací koláč so šunkou a syrom! Chutí fantasticky!

Slané koláče , či už zeleninové, či s mäsom, sú vo svete veľmi známe a obľúbené jedlo. V poslednej dobe im začíname prichádzať na chuť aj u nás na Slovensku . Skúšame rôzne recepty a občas vymýšľame aj vlastné.

Dnešný recept na slaný koláč používa kuracie mäso , ktoré je diétne a vďaka vysokému obsahu bielkovín zasýti na dlhú dobu. V kombinácii so syrom tvoria obľúbenou harmóniu chuti vo forme slaného koláča.

Ingrediencie:

  • 2 kuracie prsia
  • 30 g strúhaného syra
  • 10 gramov nakrájanej šunky
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice smotany
  • 2 lyžice múky
  • soľ

Postup:

Formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie.

Mäso narežeme na tenké plátky, mierne ich osolíme a naklepeme po oboch stranách.

Zmiešame vajíčka a smotanu so soľou a múkou.

Dno formy posypeme strúhaným syrom.

Každý kus mäsa obalíme v múke a potom v smotane s vajcom, položíme do formy.

Posypeme šunkou a strúhaným syrom.

Opakujeme s ďalšou vrstvou a nakoniec zalejeme zvyškom vaječnej zmesi.

Zakryjeme formu hliníkovou fóliou a pečieme v rúre na 220 stupňov.

Nakoniec posypeme zvyškom syra a chvíľu zapečieme.

Doplníme prílohou podľa chuti.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like