Slaný kurací koláč so šunkou a syrom! Chutí fantasticky!

Slané koláče , či už zeleninové, či s mäsom, sú vo svete veľmi známe a obľúbené jedlo. V poslednej dobe im začíname prichádzať na chuť aj u nás na Slovensku . Skúšame rôzne recepty a občas vymýšľame aj vlastné.

Dnešný recept na slaný koláč používa kuracie mäso , ktoré je diétne a vďaka vysokému obsahu bielkovín zasýti na dlhú dobu. V kombinácii so syrom tvoria obľúbenou harmóniu chuti vo forme slaného koláča.

Ingrediencie:

  • 2 kuracie prsia
  • 30 g strúhaného syra
  • 10 gramov nakrájanej šunky
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice smotany
  • 2 lyžice múky
  • soľ

Postup:

Formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie.

Mäso narežeme na tenké plátky, mierne ich osolíme a naklepeme po oboch stranách.

Zmiešame vajíčka a smotanu so soľou a múkou.

Dno formy posypeme strúhaným syrom.

Každý kus mäsa obalíme v múke a potom v smotane s vajcom, položíme do formy.

Posypeme šunkou a strúhaným syrom.

Opakujeme s ďalšou vrstvou a nakoniec zalejeme zvyškom vaječnej zmesi.

Zakryjeme formu hliníkovou fóliou a pečieme v rúre na 220 stupňov.

Nakoniec posypeme zvyškom syra a chvíľu zapečieme.

Doplníme prílohou podľa chuti.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like