Slaný koláč so syrom a kôprom tety Gizky veľmi jednoduchý na prípravu! Všetkého dám „po troške“ a mám hotovo

Už dávno neplatí, že pojmom koláč sa označujú len sladké jedlá s ovocím, či džemom. Najmä v posledných rokoch rastie obľuba takzvaných slaných koláčov na všetky spôsoby s rôznymi druhmi náplne.

Niet sa čomu čudovať, keď taký slaný koláč je veľmi jednoduchý na prípravu, nezaberie veľa času a nezašpiní sa pri jeho príprave veľa riadu. Vyskúšajte napríklad tento recept na slaný koláč a uvidíte sami!

zloženie cesta

400 g múky
400 ml kyslej smotany
150 g masla
2 žĺtky
soľ
prášok do pečiva
náplň

350 g bryndze
6 vajec
hrsť kôpru
soľ
čierne korenie

Príprava

Zmiešajte žĺtky so smotanou a soľou. Pridajte múku a prášok do pečiva. Nakoniec pridajte maslo a cesto zabaľte do fólie. Nechajte ho odpočívať v chladničke.

Zmiešajte syr, 5 vajec a kôpor. Dochuťte soľou a korením.

Cesto mierne vyvaľkajte.

Vymastite plech maslom a posypte múkou. Cesto rozprestrite na plech a doprostred umiestnite náplň. Potom cesto zabaľte tak, aby náplň zostala vnútri. Povrch pomažte rozšľahaným vajcom.

Koláč pečte pri 180 stupňoch 35-40 minút. Môžete ho podávať teplý aj studený.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like