Slaninu natrela horčicou a pretlačeným cesnakom, vložila do rúry a pripravila úžasné jedlo!

Ten kto má rád slaninu, určite vyskúša tento recept na pečenú slaninu ochutenú cesnakom. Pripravuje sa z prerastenej slaniny a ochutiť ju môžete rôzným korením, takto bude jeho chuť zakaždým iná.

 

Prísady:

  • 1,5 kg slaniny
  • 2 pl horčice
  • 7 strúčikov cesnakov
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierné korenie

Príprava:

 

Slaninu si nakrájáme na menšie kusy. Korenie, soľ, horčicu a roztlačený cesnak zmiešame a natrieme na slaninu. Vložíme do misky, zakryjeme alobalom a necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň vyberieme slaninu z chladničky, každú zvlášť zabalíme do alobalu a upečieme v rúre pri 200°C asi 30-40 min. Potom odstráníme alobal a pečieme ďalších 10 min do chrumkava.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like