Slaná roláda bez múky. Chutná, rýchla a nenáročná. Hotová delikatesa.

Budeme potrebovať:

1 ks – karfiol
1 ks – vajcia
50g – mozzarella
1/2 lyžičky – soľ
1/2 lyžičky – oregano
1/4 lyžičky – korenie

Náplň:

4 lyžice – paradajkové pyré
100 g – mozzarella
šunka, párok, klobása
tvrdý syr – Gouda / parmezán
oregano

Postup:

1.

Karfiol umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a v kuchynskom robote rozmixujeme do hladka (konzistencia kuskusu). Do hlbšej panvici / hrnca nalejeme vodu, osolíme a keď voda vrie pridáme rozmixovaný karfiol. Varíme cca 3-4 minúty a následne scedíme cez sitko. Necháme odvkapkať (pomôžeme si lyžicou – mačkáme karfiol, aby sme sa zbavili prebytočnej vody).

2.

Scedený karfiol osušíme ešte utierkou. Pridáme vajíčko, nastrúhanú mozzarellu a dobre premiešame. Takto pripravené karfiolové cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, posypeme oreganom, čiernym korením a upečieme v rúre pri teplote 220 stupňov presne 10 minút.

3.

Kým sa pečie karfiolové cesto, pripravíme všetky suroviny na plnku. Syr nastrúhame, šunku nakrájame, …

4.

Upečené cesto vyberieme z plechu, neodstránime papier a necháme mierne vychladnúť. Potrieme paradajkové pyré, posypeme oreganom a naukladáme suroviny podľa chuti.

5.

Pomocou papiera na pečenie cesto zrolujeme a papier odstránime. Ostrým nožom nadrežeme rolku a posypeme strúhaným parmezánom a oreganom. Dáme piecť do rúry na ďalších 12 minút. Upečené vyberieme a podávame. Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like