Sladké slimáky z kysnutého cesta s tvarohom a hrozienkami

Cesto je príjemne nadýchané a pekne dopĺňa krémovú tvarohovú náplň s hrozienkami. Jednoduchý dezert k hrnčeku čaju či kávy.🙂

  • Čas prípravy: 1 h + čas na kysnutie

Ungrediencie

cesto

  • 600 g hladkej múky
  • 1/2 kocky čerstvého droždia
  • 240 ml mlieka
  • 75 g masla
  • 70 g krupicového cukru
  • 3 vajcia

Náplň

  • 500 g čertsvého tvarohu
  • 6 lyžíc kyslej smotany
  • 8 lyžíc krupicového cukru
  • 1/4 lysžičky vanilkového extraktu
  • 1 vajce
  • kôra z jedného citróna
  • 2/3 hrnčeka hrozienok (voliteľné)

Postup

Krok 1

Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Nechajte droždie aktivovať. V mise zmiešajte múku, maslo, vajíčka, mlieko s droždím a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte približne hodinu kysnúť. Tvaroh, kyslú smotanu, cukor, vajcia a vanilkový extrakt premiešajte dohladka, prisypte nastrúhanú citrónovú kôru a ľahko ju vmiešajte do krému. Hrozienka zalejte horúcou vodou a nechajte ich pol hodiny nasiaknuť. Vykysnuté cesto vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche do väčšieho obdĺžnika. Natrite povrch cesta krémom a posypte hrozienkami.

Krok 2

Obdĺžnik zrolujte a pomocou nite nakrájajte na slimáky.

Krok 3

Formu vyložíme papierom na pečenie a naskladajte slimáky na dno. Formu zakryte čistou utierkou a nechajte približne 15 minút kysnúť.

Krok 4

Predohrejte rúru na 190 ° C a pečte približne pol hodiny alebo dozlatista. Po upečení môžete posypať práškovým cukrom a podávajte.

 

zdroj : https://www.coolinarika.com/recept/rolice-od-slatkog-sira-i-limuna/

 

You Might Also Like