Sladká varianta šišiek je dôverne známa každému z nás. Skúste však zmenu a pripravte si šišky na slaný spôsob!

Sladká varianta šišiek je dôverne známa každému z nás. Skúste však zmenu a pripravte si šišky na slaný spôsob. Slané šišky sa potom, ako obmena klasického chleba, báječne hodia napríklad: k akémukoľvek mäsu či, k tvrdým syrom, ku smotanovým nátierkam, k cesnakovému dipu na jogurtovom základe, k čaju či k syru.

Ingrediencie:


– 2 vajcia
– 500 g hladkej múky
– ½ kocky čerstvého droždia
– cca 300 ml teplého mlieka
– 1 lyžička soli
– olej na vyprážanie

Postup:


1) Pripravíme si kvások. V troške teplého mlieka rozpustite droždie a dajte na teplé miesto.

2) V mise potom zmiešajte vajcia, soľ, múku, vlažné mlieko a zapracujte pripravený kvások.

3) Vlažné mlieko pridávajte podľa potreby tak, aby cesto malo hladkú štruktúru. Misu s cestom prikryte bavlnenou utierkou a dajte opäť kysnúť na teplé miesto.

4) Rozohrejte si tuk. Olej však nesmie byť horúci. Šišky by boli po vložení do rozpáleného oleja vnútri surové. Kúsky cesta vkladajte do oleja pomocou lyžičky.

5) Rovnakým spôsobom šišky aj vyťahujte. Olej neprepaľujte. Šišky vždy osmažte rovnomerne, po oboch stranách dozlata.

6) Hotové šišky odkladajte na tanier s papierovým obrúskom, ktorý dokonale vsiakne

Zdieľajte tento recept na domáce vyprážané šišky aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú.

You Might Also Like