Skvelý tip na chutný obed. Kuracie prsia v jogurtovej omáčke.

Budeme potrebovať:

600 g – kuracie prsia
1 šálka – biely jogurt
fenikel / kôpor podľa chuti
cesnak
soľ, korenie
olej
zelená cibulka

Postup:

1.

Do jogurtu pridáme na drobno nakrájaný fenikel alebo kôpor (každý podľa vlastnej chuti), nasekaný cesnak, soľ a korenie a dôkladne premiešame.

2.

Prsia nakrájame na rezance a dáme ich do jogurtovej zmesi. Necháme marinovať cca 30-60 minút. Čím dlhšie sa kuracie mäso bude marinovať, tým bude jemnejšie.

3.

Kuracie mäso opražíme na rozpálenom oleji na panvici a potom prilejeme zvyšnú jogurtovou marinádu. Necháme prejsť varom a podávame s nasekanou jarnou cibuľkou, zemiakmi alebo ryžou.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: VK

You Might Also Like