Skvelý recept na plnené domáce mini-šišky bez vyprážania. Cesto je nadýchané ako bavlnka a chutia fantasticky aj na druhý deň!

Výborný recept na šišky trochu inak – bez vyprážania, jednoduché a pritom neskutočne chutné. Sú fantastické!

Čo budeme potrebovať:

  • 200 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 1 lyžicu práškového cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 1 vaječný žltok
  • štipku soli
  • 30 g rozpusteného masla

náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 100 g hrozienok
  • 1 lyžicu práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 2 žĺtky

 

Postup:

Do 100 ml vlažného mlieka rozdrvíme droždie a pridáme práškový cukor. Rozmiešame a potom počkáme, než vyjde kvások.

V miske zmiešame múku s ostatnými prísadami a pridáme aj kvások. Vypracujeme stredne tuhé cesto – ak je príliš hutné, pridáme viac mlieka, ak naopak príliš tekuté, pridáme múku.

Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Keď zdvojnásobí svoj objem, rozvaľkáme ho na pomúčenej pracovnej doske a vykrajujeme jednotlivé kolieska a necháme ešte 10 minút kysnúť.

Tvaroh rozmiešame s vaječnými žĺtkami, hrozienkami a cukrom. Na každý kruh navrstvíme asi 1-2 lyžičky náplne a prikryjeme druhým kruhom.

Okraje zatlačíme prstami alebo vidličkou. Šišky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený tukom a vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov.

Pečieme 10 minút pri tejto teplote, potom stiahneme na 180 stupňov a pečieme ešte 20 minút.

Po upečení potrieme maslom a posypeme cukrom.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like