Skvelý recept na bábovku z banánov, po ktorej už žiadnu inú robiť nebudete

Bábovka vďaka náplni zo smotanového syra získava nový rozmer. Pri tomto recepte sú pridané nejaké tie ingrediencie navyše a dôležité je použiť čo najzrelšie banány. Ak ste zistili, že nejaké prezreté máte práve doma a už je asi nikto jesť nebude, môžete ich použiť práve takto. Dúfam, že recept vyskúšate a verím, že si ho zamilujete.

 

Na banánovú bábovku potrebujete:

  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • 1/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1/4 hrnčeka oleja
  • 1/4 hrnčeka bieleho jogurtu
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnček roztlačených zrelých banánov
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka soli

Na krémovú náplň:

  • 1 hrnček krémového syra izbovej teploty, môžete vyskúšať aj tento
  • 2 lyžice hladkej múky
  • trošku nastrúhanej kôry z pomaranča
  • 1 vajíčko

postup:

Rúru si predhrejeme na 200 ° C a formu na bábovku si vymastíme maslom, poprípade môžete použiť aj olej v spreji. Ak nemáte bábovkovú formu, môžete použiť aj nejakú inú, v tvare, ktorý vám najviac vyhovuje. Vo veľkej miske si najprv roztlačíme banány.

V inej miske zmiešame dohromady trstinový a biely cukor, vajíčko, olej, jogurt a vanilkový extrakt. Pomaly primiešavame múku, škoricu, kypriaci prášok a soľ. Do cesta nakoniec primiešame roztlačené banány. Cesto si odložíme nabok, kým budeme robiť krémovú plnku. Dohromady vymiešame krémový syr, múku, kôru z pomaranča. Keď sú všetky ingrediencie dobre prepojené, pridáme vajíčko a pokračujeme v miešaní.

Polovicu cesta teraz nalejeme do formy a do stredu pridávame krémovú náplň.Dajte si pozor na to, aby sa krémová náplň nedotýkala okrajov formy, má byť skôr v stredu.

Potom už len prilejeme zvyšok cesta a necháme to chvíľočku usadiť. V rúre bábovku pečieme približne 35-40 minút. Po upečení, ju necháme aspoň 15 minút chladnúť a môžeme podávať.

Nezabudnite pred podávaním ešte bábovku posypať práškovým cukrom.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like