Skvelý paradajkový základ na pizzu, či do polievok. Vydrží vám aj jeden celý rok a to aj bez zavárania!

Mať pripravenú chutnú základnú omáčku z paradajok do polievok, prípadne na pizzu je super pomocník, pre rýchlu prípravu pokrmov. Zdĺhavá ale býva práve príprava a zaváranie týchto omáčok. Veľa krát sa nám nechce podstupovať práve zdĺhavé zaváranie. Čo by ste ale povedali na skvelú omáčku na pizzu, či do iných pokrmov bez toho, aby ste ju museli zavárať? Prezradíme vám recept na paradajkovú omáčku, ktorá vám vydrží bez zavarenia aj jeden celý rok.

Čo budete potrebovať?


2 kg paradajok
300 g cesnaku
50 g soli

 

Postup prípravy:


1.)Cesnak a tiež paradajky očistíme zo šupky.
2.) Očistené paradajky nakrájame na štvrtiny a rozomelieme v mlynčeku na mäso spolu s cesnakom a soľou.
3.) Takto pripravenú omáčku plníme do zaváracích pohárov.

4.) Poháre a viečka pred použitím vysterilizujte, prípadne môžete použiť aj mikrovlnku.
5.) Naplnené poháre uložte na chladnejšie a tmavé miesto v dome, napríklad do pivnice, či špajzy.
6.) Omáčka vám vydrží aj rok, pretože soľ a cesnak je skvelý konzervant.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

 

You Might Also Like