Skvelý nápad na nedeľný obed! Krehké kuracie prsia so zapečenými zemiakmi. Uvidíte, že si ich zamiluje naozaj každý!

Došli Vám už nápady, čo pripraviť tým Vaším mlsným jazýčkom k nedeľnému obedu? Potom sa určite inšpirujte týmto skvelým receptom, na ktorom si pochutí celá Vaša rodina. Čo viac, nevyžaduje veľa času ani námahy!

 

Čo budete potrebovať?

Na hlavný chod:

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 150 g Smotany
  • 2 vajcia
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL papriky
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • hladkú múku
  • slnečnicový olej

Na prílohu:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibulu
  • 50 g masla
  • 100 g údeného syra
  • soľ podľa chuti
  • 150 g Smotany
  • 1 PL strúhanky

Čo vy na to?

  1. Najprv si vo väčšej miske pripravte marinádu a to tak, že si vyšľahajte vajcia, kyslú smotanu, prelisovaný cesnak a koreniny.
  2. Následne si očistite kuracie prsia a tie následne naložte v pripravenej marináde. Odporúčame nechať odležať min. 2 hodiny. Ak môžete, najlepšie by bolo počkať pokojne aj celú noc.
  3. Potom marinované prsia obaľte v múke a osmažte na predhriatom slnečnicovom oleji. Na záver ich posypte ešte strúhaným údeným syrom.
  4. Teraz prichádza na rad príloha, čím sú famózne zapečené zemiaky. Tie si pripravíte tak, že si nastrúhate zemiaky na strúhadle a následne dochutíte soľou, korením a korením. Potom stačí už len pridať na plátky nakrájanú cibuľu, údený syr a maslo.
  5. Pekáč si určite nezabudnite vymazať olejom, prípadne maslom, a potom do neho vložte hotovú zemiakovú zmes. Na záver ešte zalejte kyslou smotanou a posypte navrch strúhankou.
  6. Piecť by ste mali v rúre vopred vyhriatej na 180 stupňov.

Dobrú chuť prajeme!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like