Skvelý nadýchaný Banánový zákusok! Jednoduchý a rýchly!

Dnešný recept si iste zamilujete a po prvom súste sa stane vašou obľúbenou stálicou v kuchyni. Čokoládová piškóta, jemne namočená v  banánovej šťave a jemný pudingový krém sa postarajú o dokonalú harmóniu chutí.

Banány v kombinácii s čokoládou sú skvelou voľbou sladkého a osviežujúceho dezertu v letnom období. Bodku celému zákusku dodáva krémová šľahačka na povrchu. Odporúčame najmä milovníkom banánov!

Zloženie:

piškótový základ

  • 5 vajec
  • 1 šálka cukru
  • 1/2 hrnčeka zemiakovej múky
  • 1/2 hrnčeka pšeničnej múky
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • 2 lyžice kakaa

Krém:

  • 500 ml 30% Smotany
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 2 krémfixy

navyše:

  • 2 banány
  • 200 ml banánového nektáru (plus pohár čistej vodky, voliteľne)
  • Čokoládové hobliny na zdobenie

Príprava:

Pripravíme si cesto:

Vyšľaháme bielky do peny, postupne pridávame cukor a miešame. Nakoniec pridáme jeden žĺtok a všetky ostatné prísady na cesto. Premiešame ručným mixérom.

Plech vyložíme papierom na pečenie a pečieme cesto pri 160 stupňoch cca 30 minút.

Necháme vychladnúť a rozrežeme pozdĺžne na dve časti.

Do misy vložíme jednu časť a polejeme ju banánovým nektárom s vodkou.

Pripravíme si šľahačku s kremfixom podľa návodu a zmes rozotrieme polovicu šľahačky na spodný diel cesta.

V druhom kuse cesta vykrojíme za pomocou poháre kolieska a položíme cesto s otvormi na spodný diel.

Do každého otvoru vložíme koliesko banánu a prikryjeme vyrezanými časťami cesta.

Nakoniec potrieme celý povrch šľahačkou, uhladíme a posypeme čokoládovými hoblinkami.

Necháme odpočívať 2 hodiny v chladničke a môžeme podávať.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like