Skvelé smotanové čokoládové kocky bez pečenia, ktoré zvládne pripraviť každý!

Medzi krémovými sladkosťami je to odjakživa hit! Vzhľadom k tomu, že tento recept je bez pečenia, môžu sa aj deti podieľať na jeho príprave!

Samotná príprava Vám nezaberie príliš veľké množstvo času a zvládne ju aj začiatočník, ktorý nemá v kuchyni veľké skúsenosti.

Zloženie:

  • 35 gramov sušienok
  • 10 gramov nasekaných vlašských orechov
  • 10 g posekaných lieskových orieškov
  • 2 dl mlieka
  • 16 g masla
  • 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžičky rumovej esencie

Do krému:

  • 2 balíčky pudingu
  • 7 ml mlieko
  • 3 lyžice cukru
  • 20 g masla
  • 2 lyžice práškového cukru

Poleva:

  • 20 gramov mliečnej čokolády

Príprava:

Mleté sušienky umiestnite do misy a pridajte orechy. Pridajte maslo, cukor, kakaový prášok a dobre prepracujte rúkami. Mlieko sa naleje do zmesi a pomaly pridáva, stačí pridať toľko, až je cesto ľahko tvarovateľné. Záleží na kvalite sušienok, či budú absorbovať veľa mlieka. Hmota sa rozprestrie na plech.

Čím menšia forma sa použije, tým vyššia bude torta .. Puding, cukor a mlieko sa vložia do nádoby a varí sa obvyklým spôsobom, potom nechajte vychladnúť za stáleho miešania. Využívame trochu mlieka, aby sa vytvoril hustý a chutný puding.

Maslo a práškový cukor vmiešame do krémového pudingu a necháme pomaly vychladnúť za stáleho miešania. Sušienkový základ pokryjeme vrstvou krému. Roztavíme čokoládu a potom, čo sa ochladí, ju nalejeme na povrch pudingového vlažného krému. Keď sa zmes ochladí a čokoláda stvrdne, nakrájame na plátky.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like